19:47 / E Martë, 15 Maj 2018

​FMN: Shqipëria regjistron rritje ekonomike

Raporti i FMN-së për ekonominë në Evropë “Menaxhimi i rritjes në kohë të pasigurta”, i publikuar nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), e rendit Shqipërinë mes vendeve që kanë rritjen më të ulët të borxhit, inflacionit, apo deficitit.

Sipas raportit, ekonomia shqiptare pritet të rritet me 3,7% në vitin 2018, duke regjistruar rritjen më të lartë ekonomike pas Kosovës për vendet e Ballkanit Perëndimor, raporton ATSH.

Shqipëria do të vazhdojë të ketë performancë të lartë të rritjes ekonomike edhe në vitin 2019 duke lënë pas Serbinë, Malin e Zi, Maqedoninë dhe Bosnje Hercegovinën, sipas të dhënave të këtij raporti të FMN-së./

Temat: