18:52 / E Hënë, 16 Prill 2018

a��A�do i katA�rti fA�mijA� nA�n 6-vjeA� ka telefon tA� menA�ur

Telefonat e menA�ur kanA� marrA� botA�n qA� njA� kohA� dhe atA� me shpejtA�si tA� madhe.

PavarA�sisht se prindA�rit insistojnA�, duke u nisur nga hulumtimet shkencore, se periudha ideale pA�r telefonin e parA� tA� menA�ur A�shtA� mosha 11-vjeA�are, nA� Britani tA� Madhe madje 25 pA�r qind e fA�mijA�ve nA�n 6-vjeA� posedojnA� telefon.

PA�rdorimi i telefonave tA� menA�ur nga fA�mijA�t e kA�saj moshe mund tA� shkaktojA� probleme serioze shA�ndetA�sore. NA� fakt, nA� hulumtimin e kryer nga musicMagpie tregon se fA�mijA�t kalojnA� mesatarisht 21 orA� nA� javA� nA� telefon tA� menA�ur.

Kjo A�shtA� tri orA� nA� ditA�, gjA� e cila nuk A�shtA� e rekomandueshme. PA�r fA�mijA�t nA�n moshA�n 6-vjeA� rekomandohet qA� tA� pA�rdorin telefonin vetA�m njA� orA� nA� ditA� dhe dy orA� shikim tA� ekranit televiziv.