13:06 / E Hënë, 16 Prill 2018

a��Komuna e ZveA�anit i zbaton politikat e VuA�iqit, MMPH e padit nA� gjyq

Lidhur me punimet e tA� ashtuquajturA�s a�?Lugina e Diellita�� nA� veri, ministrja e Ambientit dhe Planifikimit HapA�sinor Albena Reshitaj ka thA�nA� se Inspektorati i MinistrisA� ka kryer mbikA�qyrje me proces verbal nA� Drejtorin e Urbanizmit nA� ZveA�an, me A� a�?rast ka kA�rkuar nga kjo drejtori qA� tA� prezantojA� dokumentacionin teknik rreth ndA�rtimit nA� fjalA�.

Sipas saj, Drejtoria e Urbanizmit nA� ditA�n e inspektimit nuk ka qenA� e gatshme tA� ofrojA� dokumentacionin e kA�rkuar nga Inspektorati i MMPH-sA�, andaj A�shtA� urdhA�ruar qA� Drejtoria e Urbanizmit tA� sjellA� dokumentacionin e kA�rkuar nA� MinistrinA� e Mjedisit nA� afatin e caktuar.NdonA�se, as kA�saj kA�rkese komuna e ZveA�anit nuk i A�shtA� pA�rgjigjur, sipas ministres Reshitaj ka pasur shkelje tA� ligjit.

Deputeti nga Nisma Socialdemokrate, Zafir Berisha, ka thA�nA� se pA�r ndA�rtimin e njA� kolonie qA� quhet a�?LuginaA� Diellita�?, komuna e ZveA�anit nuk po ofron dokumentet e nevojshme pA�r tA� treguar se A�farA� po ndodh nA� atA� pjesA�.

Madje, ai tha se padia e MMPH do tA� a�?myketa�� nA� sirtarA�t e gjykatave, sepse siA� tha ai, komuna e ZveA�anit i zbaton politikat e presidentit tA� SerbisA�, Aleksander VuA�iq. Ajo ka thA�nA� se e kupton shqetA�simin e deputetit Berisha dhe qytetarA�ve tA� KosovA�s, por sipas saj,A� politikat e gabuara tA� SerbisA�, sidomos viteve tA� fundit janA� tA� involvuara drejtpA�rdrejt edhe nA� kA�tA� problematikA�, a�?LuginA�n e Diellita�?.