08:55 / E enjte, 12 Tetor 2017

BMW qysh në vitin 1972 kishte veturën elektrike, paraardhësi i modelit të sotëm i3

BMW qysh në vitin 1972 kishte veturën elektrike, paraardhësi i modelit të sotëm i3

Prodhuesi bavarez na kujton një nga prototipet elektrike që ka tani i cili quhet i3 rrënjët e tij në fakt janë në modelin e vitit 1991 tek BMW E1 elektrik.

Ashtu si kompanitë tjera gjermane BMW tani është duke punuar në zhvillimin e modeleve të reja elektrike, e cila duhet në sigurinë dhe qetësinë makina e ardhshme konvencionale me motorët me djegie të brendshme.

Kompania hapat e parë drejt elektrifikimin të automjetit i bëri në vitin 1972, në kuadër të Lojërave Olimpike në Mynih duke promovuar veturën e tyre elektrike BMW 1602, progres i rëndësishëm është bërë dy dekada më vonë, me konceptin e BMW E1. /Indeksonline/

BMW i3

BMW E1

BMW E1

BMW E1

Temat:
Lexo të tjera