18:58 / E martë, 14 Mars 2017

Lagarde: Ekonomia botërore drejt ringjalljes

Lagarde: Ekonomia botërore drejt ringjalljes

Shefja e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), Christine Lagarde, ka ftuar të martën ekonomitë më të mëdha botërore që të punojnë bashkërisht në ruajtjen e e benefiteve tregtare dhe t’i shmangen proteksionizmit, si dhe të ulin debalancat e jashtëm dhe të “vendosin” pikën në masat, të cilat dështojnë tregtinë globale.

Në porosinë drejtuar ministrave të Financave të Grupit 20, të cilët kësaj jave takohen në Gjermani, Lagarde ka shkruar se ekonomia botërore është në rrugë drejt ringjalljes, “por supozimi për kthimin automatik në themele të shëndosha do të ishte i gabuar”, transmeton agjencia France press.

Lexo të tjera