19:55 / E diel, 12 Mars 2017

ShBA-ja ka borxhe të madh financiar ndaj këtyre vendeve

ShBA-ja ka borxhe të madh financiar ndaj këtyre vendeve

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë një borxh nacional rreth 19.9 trilionë dollarë.

Sipas business Insider, ndër vendet të cilat Shtetet e Bashkuara i kanë borxh më së shumti janë:

1.       Shtet e Bashkuara 12.9 trilionë

Ky borxh është në pronësi të qytetarëve amerikanë, qeverive lokale dhe atyre qendrore, pensione, fonde dhe rezerva federale.

2.       Kina 1.5 trilionë dollarë

Kina prin ndër vendet e huaja, të cilave Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë borxh.

3 Japonia 1.3 trilionë dollarë

Në vitin 2015 Japonia kryesonte vendet e huaja ndaj të cilave SHBA-të kanë borxh.

4  Irlanda me 270 miliardë dollarë

Pasuria e Irlandës tejkalon të ardhurat nga ekonomia e saj, e cila gjeneron rreth 230 miliardë dollarë në vit.

Vendet e tjera ndaj të cilave ShBA-të kanë borxh

5.  Ishujt Kajman

6.  Brazili 258 miliardë dollarë

7. Zvicra 240 miliardë dollarë

8. Luksemburgu 227 miliardë dollarë

9.  Britania e Madhe 217 miliardë dollarë

10. Hong Kong 189 miliardë dollarë

Lexo të tjera