22:35 / E hënë, 20 Mars 2017

Teknikat motivuese për një sukses të sigurtë drejt përballimit të ushtrimit

Teknikat motivuese për një sukses të sigurtë drejt përballimit të ushtrimit

I qepeni qëllimit tuaj ose e mbani atë gjithnjë në vështrim!

Paramendojeni se çfarë trupi të bukur do ta arrini me kohë. Vizualizojeni atë! I jepni imagjinatës suaj një të shtyrë: p.sh. përmes një fotoje që tregon peshën tënde të synuar, apo përmes një fotoje tjetër të një figure të ëndrrave tua dhe e ngjitni atë mbi frigorifer.

Jepeni maksimumin tuaj!

Bëni në fillim ç'është e mundur për të ju përmbajtur planit tuaj trajnues dhe e bëni atë pa lejuar që ndonjë pengesë/frenues tu dal përpara, apo tu vihet barrë? Nëse mendoni se do ta bej fillimin e juaj më të lehtë, mundeni po ashtu t'i siguroni vetes rroba të reja sporti. Pas disa seancave trajnuese, fitnesi do tu hyj në gjak. Nëse nuk ju pengon, gjegjësisht pajtoheni me lëshimin e ndonjë séance, atëherë edhe sikur ta keni tërë motivimin e botës është e kotë.

Programoni zërin e juaj të brendësisë!

A është shembur përtokë vetëbesimi i juaj dhe bërë tërë vraja? Ju besoni se nuk do të ja dilni matanë programit? As edhe një herë? Në rregull, tash çka ju hyn në punë në këtë fazë të vështirë është vënia në dorë e kutisë së truqeve/rrengjeve. Përmbyteni ose mbizëroni atë zë të brendshëm që e shuan vetëdijen e juaj me fjalë besimplote. Lirisht stërmbushuni me vetëlavdërime! Apo edhe më mirë. Ngjiteni një etiketë në pasqyrën e banjos: "Do të ja dal! Me garancion! Po më flenë! Ja kam marrë dorën! Do t'i qepem! Kjo është pikërisht ajo çka më nevojitet!"

Lexo të tjera