12:42 / E premte, 13 Tetor 2017

14 anëtarët e kësaj familjeje kanë gjashtë gishta (Foto)

14 anëtarët e kësaj familjeje kanë gjashtë gishta (Foto)

Një rast i rrallë ky i famljes Da Silva nga Brazili…

Familja me 14 anëtarë, të cilët kanë lindur me gjashtë gishta në duar e këmbë kanë mirëpritur foshnjen e prekur nga e njëjta sindromë gjenetike.

Alessandro ka gjashtë gishtërinj, ndërsa bashkëshortja e tij Katie vetëm pesë. Kjo do të thotë se ekzistonte  50 përqind mundësi që djali i tyre, Vinicius të kishte gjashtë gishtërinj.

Sindroma gjenetike që i bën njerëzit të lindin me më shumë se pesë gishta quhet Poludactyly dhe ndodh një në 1 mijë lindje.

Lexo të tjera