12:33 / E premte, 21 Prill 2017

Ja profesionet që ju bëjnë të shtoni në peshë

Ja profesionet që ju bëjnë të shtoni në peshë

Një studim i ri i kryer në internet nga Harris Interactive, thotë se profesionet që përfshijnë nivele të larta të stresit kanë një përqindje më të lartë të punëtorëve që shtojnë në peshë. 

Në galerinë e mësipërme ju tregojmë se cilat këto profesione.

Ndiqni këto rregulla të thjeshta për të mos fituar peshë pavarësisht nga profesioni që ushtroni aktualisht:

Dilni jashtë më shpesh për një shëtitje, ose merrni shkallët në vend të ashensorit. Ngrihuni dhe përshëndesni kolegun tuaj në vend që t'i dërgoni një mesazh. Nëse doni diçka për të ngrënë, dilni dhe blijeni vetë pa shfrytëzuar shpërndarjen.

Mendoni për përmirësimin e cilësisë së ushqimit tuaj. Nëse nuk mund të bëni asgjë për orarin tuaj të ngushtë dhe duhet të hani, të paktën përpiquni të porositni ushqim të shëndetshëm. Ju gjithmonë keni mundësi për të zgjedhur.

Pini më shumë ujë. Sigurohuni që gjithmonë të keni një shishe me ujë afër.

Mundohuni të zëvendësoni kafet me pije të shëndetshme, të tilla si çaji jeshil.

Mundohuni të relaksoheni më shumë dhe të shmangni stresin. Mund të provoni të dëgjoni muzikë relaksuese dhe të praktikoni frymëmarrje të thella.

1. Agjenti i udhëtimit

Këta njerëz përpiqen që të kënaqin çdo klient me planifikimin dhe organizimin e udhëtimeve të tyre. 

Procesi ka shumë presion dhe stres sepse përvec nevojave të klientëve, gjithmonë janë objektivat e shitjes që duhet të arrihen. përveç kësaj puna përfshin orë të tëra ulur. 

2. Noteri 

Në këtë fushë, stresi dhe presioni janë gjëra të zakonshme. Konsumimi i ushqimit për shkak të ankthit dhe mos kontrollimi i kalorive e bëjnë këtë profesion që t'ju bëjë të fitoni peshë.

3. Punonjësi social

Ashtu si agjentët e udhëtimit, punonjësit socialë shpenzojnë shumë orë ulur. Ata shpesh hanë në tavolinat e tyre, dhe pothuajse kurrë nuk kanë mundësi të marrin pjesë në stërvitje ose në ndonjë aktivitet fizik gjatë ditës së tyre të punës

4. Mësuesit

Mësuesit ndonjëherë ulem në tavolinat e tyre gjatë dhënies së mësimit, përveç kësaj bëjnë punën e tyre administrative gjatë gjithë kohës ulur: përgatitjen për klasat e tyre, kontrollin e pjesëmarrjes etj.

5. Artistët, projektuesit dhe arkitektët

Këto profesione shkojnë krah për krah me oraret fleksibël dhe punën e pavarur. Meqenëse profesionistët e tillë kryesisht mbështeten në krijimtarinë dhe frymëzimin, ata nuk duhet t'i përmbahen orareve të rrepta. 

E njëjta vlen edhe për ushqimet e tyre. Ata hanë kur duan, dhe punojnë të ulur.

6. Asistentët administrativë

Një rol tjetër i ulur që përfshin gjithnjë gatishmërinë për të ndihmuar të tjerët. Puna është e lidhur me shumë stres dhe ankth në një bazë të përditshme, për të mos përmendur një shembull klasik të zakonit të keq të drekës: ngrënia para kompjuterit.

7. Shkencëtarët

Intelektuali shpesh shkon krah për krah me një mungesë lëvizshmërie. Duke qenë shumë të etur për të mësuar më shumë dhe për të zbuluar gjëra të reja, këta profesionistë nganjëherë harrojnë për zakonin e shëndetshëm të të ngrënit.

Në NASA, për shembull, shkencëtarëtinkurajojnë ushtrime gjatë orarit të punës dhe promovojnë programe kundër shtimit të peshës.

8. Zyrtarët e Policisë

Imazhi i një polic që ha ëmbëlsira është klasik, apo jo? Por a keni menduar ndonjëherë pse? Ky profesion është një nga më të vështirët, duke menduar vetëm punët e zyrës me të cilën duhet të merren. 

Për këta njerëz, të hanë shpesh është e vetmja mënyrë efektive për të luftuar stresin.

9. Marketingu dhe marrëdhëniet me publikun profesional

Ky është një shembull tjetër i punëve pa orare fikse. Ata nuk kanë afate për t'u takuar ose rutinë për t'u ndjekur, por kanë ngjarje që duhet të ndjekin.

Në shumicën e rasteve ngjarjet e tilla ofrojnë ushqim të shkëlqyer, dhe kjo është arsyeja pse profesioni është në listë.

10. Teknologjia e informacionit profesional

Kjo fushë është një kombinim i sferave shkencore dhe krijuese. Ata kalojnë shumë orë para kompjuterit dhe merren me shumë stres. 


Lexo të tjera