10:16 / E mërkurë, 11 Janar 2017

Oimiakon, fshati më i ftohtë në botë (Foto)

Oimiakon, fshati më i ftohtë në botë (Foto)

Oimiakon, i ndodhur në lindje të Siberisë, është fshati më i ftohtë në botë.

Në këtë fshat temperatura mesatare e janarit është -50 gradë celsius, ndërsa më e ulëta e regjistruar ndonjëherë ka arritur në -67.7 gradë në vitin 1933.

Në këtë fshat jetojnë 500 banorë, të cilët punojnë në minierat e nikelit, bakrit dhe paladiumit.

Ja disa foto të Oimiakonit...

Lexo të tjera