20:18 / E diel, 19 Mars 2017

Si lindi "Dita e Baballarëve" dhe kur festohet në shtete të ndryshme

Si lindi "Dita e Baballarëve" dhe kur festohet në shtete të ndryshme

Nëse deri më tani keni menduar që vetëm nënave u është kushtuar një ditë feste, gaboni ! Ndonëse një datë jo shumë e njohur, edhe baballarët kanë festën e tyre. Shpesh është kritikuar si një ngjarje komerciale, por rrënjët e kësaj feste janë shumë më të thella nga se njerëzit mendojnë dhe për më tepër ka sfond historik. 

Dita e Babait, në shumë vende si në Britania e Madhe, SHBA etj festohet më 19 qershor, por në Itali kjo festë përkon me datën 19 mars, ndërsa në Ukrainë, ajo festohet në të dielën e tretë të shtatorit.

Edhe pse mendohet se kjo festë është një traditë amerikane, ka dy histori të njohura të cilat janë përdorur për të shpjeguar origjinën e Ditës së Bababit. Megjithese, u desh pak kohë për të fituar popullaritetin që aktualisht kjo festë gëzon shumë njerëz ende nuk festojnë për baballarët e tyre

Lexo të tjera