10:02 / E enjte, 12 Janar 2017

Joe Biden, inspirim i Thaçit

Joe Biden, inspirim i Thaçit

Në vazhdën e takimeve me diplomatët Amerikën, presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi gjatë qëndrimit të tij në SHBA është takuar edhe me zëvendëspresidenti i SHBA-së, Joe Biden, i cili edhe është inspirimi i tij.

Kështu tha Thaçi përmes një shkrimi në Facebook, duke theksuar se Bisen dhe familja e tij Kosovën duhet ta konsiderojnë si shtëpinë e tyre.

Ja postimi i tij:

Në jetën time, në kohë dhe rrethana të ndryshme, kam takuar shumë liderë botërorë. Por, padyshim, zëvendëspresidenti i SHBA-së, Joe Biden, për mua mbetet inspirim dhe modeli më i përkryer.

Ajo çfarë e bën të veçantë zëvendëspresidentin Biden, ndër të tjera është urtësia, mençuria dhe sinqeriteti i tij. I tillë ishte dhe ka qenë në të gjitha takimet që kam pasur përgjatë gjithë këtyre viteve. I tillë ishte edhe në takimin e sotëm.

Përkushtimi i Amerikës dhe përkushtimi personal i zëvendëspresidentit Biden për paqen në Kosovë, në rajon dhe më gjerë mbetet i përhershëm, sepse është interes strategjik i SHBA-së.

Prandaj, jam i sigurt se ky përkushtim do të vazhdojë edhe gjatë administratës së re. Ndërsa, zëvendëspresidenti Biden dhe gjithë familja e tij, tani dhe përgjithmonë, Kosovën duhet ta konsiderojnë si shtëpinë e tyre.

Ndjehem njeri me fat dhe krenar që vendi im mbështetet nga njerëz të tillë të jashtëzakonshëm si zëvendëspresidenti Biden. Le të mbetet e përjetshme dhe e bekuar kjo miqësi ndërmjet Kosovës dhe Amerikës. HTH (fotot: Astrit Ibrahimi)

Temat:
Lexo të tjera