23:49 / E shtune, 19 Gusht 2017

“Shqiptarët humanistë të shtirur” (Video)

“Shqiptarët humanistë të shtirur” (Video)

19 Gusht është dita ndërkombëtare e Humanizmit në mbarë botën.

Kjo ditë i kushtohet kryesisht vullnetarizmit, tolerancës,dhe ndihmesës ndaj njëri tjetrit.

Populli shqiptarë është njohur ndër vite pikërisht për ndihmën që i ofrojnë njëri tjetrit, mirëpo humanizimi i tyre është zbehur dukshëm në vitet e fundit.

Kjo,  duke e shndërruar ndihmën humane në një marketing e komercialitet.

Naser Pajaziti Profesor në Universitetin e Prishtinës ka thënë se tek populli shqiptar vullnetarizmi është më shumë i theksuar se sa te popujt e tjerë.

Megjithatë thekson se kjo shprehi është zbehur në vitet e fundit.

Ndiqeni kroniken e plotë.


Lexo të tjera