23:51 / E enjte, 21 Shtator 2017

Trump nënshkruan urdhrin që shënjestron tregtinë koreano-veriore

Trump nënshkruan urdhrin që shënjestron tregtinë koreano-veriore

Presidenti amerikan, Donald Trump nënshkroi një urdhër ekzekutiv që zgjeron mundësinë e SHBA-ve për të sanksionuar bankat e huaja, individë dhe kompani që lehtësojnë tregtinë me Korenë e Veriut.

“Kjo lëvizje do të ndërpresë burimet e të ardhurave që financojnë përpjekjet për zhvillimin armëve që janë të njohura për të gjithë”, tha sot Trump në kuadër të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në Nju Jork.

Komuniteti ndërkombëtar ka rritur presionin mbi Korenë e Veriut për shkak të një serie testesh bërthamore dhe raketash balistike si dhe kjo çështje ka qenë një pikë madhore diskutimesh në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së.

Lexo të tjera