17:22 / E Diele, 15 Prill 2018

MAN bëhet elektrik

MAN ndërton kamion, autobusë dhe furgonë. Produkti i fundit i kompanisë nuk ka motor me djegie të brendshme, por është tërësisht elektrik.

I quajtur MAN eTGE, ky furgon është i bazuar në Volkswagen Crafter dhe ndan shumicën e specifikave të e-,i prezantuar së fundmi. Krahas Scania, MAN është nën ombrellën e VW Group si pjesë e divizioneve të tyre të kamionëve dhe autobusësve.

Ky furgon ka një motor elektrik me 100 kW (134 kuajfuqi). eTGE është projektuar kryesisht për përdorim brenda qyteteve, ndërsa ka shpejtësi maksimale 90 km/orë.

Automjeti është në gjendje të ngarkoj baterinë e saj deri në 80% të kapacitetit në vetëm 45 minuta, ose në kapacitet të plotë në më pak se 8 orë e gjysmë.

Cmimi i MAN eTGE elektrik është rreth 69,500 euro. /IndeksOnline/