12:17 / E mërkurë, 29 Mars 2017

Kandidat konsensual për kryetar të Komunës së Podujevës

Kandidat konsensual për kryetar të Komunës së Podujevës

Duke shikuar përformancen e subjekteve politike në komunën e Podujevës, si dhe ofrimin e zgjedhjeve lokale, parafushata e pozitës e filluar kohëme parë dhe projektet që zakonisht ngjallën pak para zgjedhjeve, nxitja e debateve të kota që terheqin vemendjen nga temat konkrete dhe dështimet për realizimin e premtimeve të dhëna, është shumë e pa qartë se si mundë të ketë ndryshime të pushtetit në nivel lokal pasi qytetari nuk sheh alternativë tjetër serioze.

Kjo pasi partitë opozitare në Podujevë, edhe pse kan humbur vazhdimisht asnjëherë nuk kan qenë të gatshëm që të vlerësojnë me sy analitik, shkaqet e humbjeve të vazhdueshme, identifikimin e përgjegjësisë drejtuese dhe llogaridhenien ndaj votuesve te vet, por të njejtit njerëz si dretjues të partive opozitare, vetëm se janë betonuar në pozitat e veta dhe nuk kan dhënë hapsirë për ide të reja dhe kreative.

Sipas opinionit të përgjithshëm qytetarë dhe me tepër sipas përformancës publike të opozitës në Podujevë, bindja ime është se ekziston vetëm një menyrë për të ndryshuar pushtetin në komunën e Podujevës,e kjo duke krijuar një aleancë të përbashkët opozitare me një kandidat konsensual për kryetar komune.

Kandidati konsensual për të përfaqësuar të gjithë do të duhej të ishte apolitik, profesionist, i pastër para ligji dhe pa afera korruptive a shkelje penale, qfardo qofshin ato dhe që prioritet e ka zhvillimn e qytetit, shërbimet për qytetarin dhe sidomos investimin në gjeneraten e re.

Te mirat që do të vinin me ndryshimin e qeverisjes komunale në Podujevë, do të arsyetonin kompromisin politik për të garuar me një kandidat të përbashkët. Fundja, prioritare do të duhej të ishte një qeverisje ndryshe e cila si duket s’ka mundësi ndryshe të arrihet.

Lexo të tjera