21:28 / E mërkurë, 05 Korrik 2017

Nëse s'po mundemi me bo Kosovën shtet, ta bëjmë atëherë Shqipërinë Etnike!

Nëse s'po mundemi me bo Kosovën shtet, ta bëjmë atëherë Shqipërinë Etnike!

1. Me rënien e murit të Berlinit, filloi mençurish bashkimi i dy Gjermanive, të ndara padrejtësisht pas luftës së dytë botërore! 

2. Muajt e kaluar, BE-ne mori një vendim interesant! Ajo vendosi që pas BREXIT-it, Irlanda e Veriut (nëse bashkohet me Republikën e Irlandës!), me automatizëm të bëhet pjesë e BE! 

3. Meqë Kosova, edhe më tej ka mbet si një lloj "alkatrazi" kolektiv, pra, ka pësuar vonesa evidente, si në kyçje të proceseve integruese të BE-ne, ashtu edhe në procesin e shtetndërtimit, sundimit të ligjit, luftimit të krimit e korrupsionit në institucione, atëherë, ...nuk do ishte ide e keqe, që ajo ta shfrytëzoj "përvojën" dhe modelin e integrimit "made in germany dhe atë made in ireland"! 

4. Problemi është se nëse BE-ane, e ka saktësisht të qartë rrugëtimin e saj, shkaku se edhe në "oborrin" e sajë, ka shumë dilema, hamendësime, dhe probleme të qartësimit, të dukjes dhe europiannizimit, për dekadat që po hyjmë!

Lexo të tjera