17:28 / E hënë, 26 Dhjetor 2016

Shqiptarët e maqedonisë kanê nevojë për një unifikim kualitativ, e jo unifikim hë për hë!

Shqiptarët e maqedonisë kanê nevojë për një unifikim kualitativ, e jo unifikim hë për hë!

1.Iniciativa për një bashkim kualitativ dhe të qëndrueshëm të faktorit shqiptarë në Maqedoni, në gjitha vitet e pasluftës ka munguar, shkaku i lakmisë që ata kishin për t'u pasuruar dhe për t'u mbuluar me levën e fuqisë së pushtetit të menagjuar nga maqedonët.

2.Të gjitha bashkëqeverisjet euforike të BDI dhe PDSH, me partitë politike maqedonase duke mos qenë të kalkuluara milimetrisht, ekonomikisht, politikisht dhe kombëtarisht, në fakt e dëmtuan rëndë indin politik shqiptarë atje.

3.Në zgjedhjet e fundit, politikanët e rinj në politikë kanë rast historik t'i përmirësojnë gabimet e mëhershme me peshën e vendimarjeve të matura, transparente, të përgjegjshme dhe në favor të interesave kombëtare shqiptare.

Shkruar nga Fadil Maloku

Lexo të tjera