22:34 / E hënë, 19 Qershor 2017

Sovraniteti, ndërtohet me partneritet, e jo shtyrjebrylash!

Sovraniteti, ndërtohet me partneritet, e jo shtyrjebrylash!

1.Derisa, shqiptarët ta ndjejnë nevojën e "intervenimit" të zyrave diplomatike, në sundimin e ligjit, e..padyshim edhe "formimin e qeverisë së re", atëherë, veç le ta imagjinojnë shtendërtimin!

2. Sepse, shtendërtimin si proces dhe si mekanizëm në kuptimin "westfalian" (studentët e mi e dinë, për çfarë po flas!), e ka thjeshtësua dhe e ka shndrru në një mundësi, jo edhe aq relevante në jetë publike të qytetarit! 

3."Shteti", sot nominalisht është shndrru në një "numër celulari"(!), përmes të cilit vendimarrësit global i "kontaktojnë" politikanët matrapaza për ta siguruar "ndikimin" e tyre.

3.Edhe atë, më shumë shkaku i sigurisë së kapitalit të tyre, se sa shkaku i interesimit të instalimit të demokracisë!


Lexo të tjera