20:38 / E shtune, 18 Mars 2017

Çka dini për rregullën 50-30-20?

Çka dini për rregullën 50-30-20?

Eksperti për lidhje, Vendi Aterberi, propozon rregullën të cilën e ka quajtur 50-30-20. Këta numra kanë kuptimin që 50 për qind të kohës duhet ndarë për partnerin, 30 për qind për miqtë dhe familjen dhe 20 për qind për veten.

Porositë SMS janë armiku kryesor i çdo forme të komunikimit. Nëse keni arritur në situatën kur me partnerin duhet të debatoni, bëjeni këtë debat nëpërmjet telefonit apo kokë më kokë.

Pranoni kompromisin, por mos e harroni veten

“Nëse i pranoni gjithë ato që dëshiron partneri, do të ndërtoni një bazë të keqe për debate të ardhshme”, konstaton Vendi.

Mos bëni krahasime me ish-partnerin me të tashmin

Mos bisedoni për meshkujt e tjerë derisa të mos jeni të sigurt për lidhjen tuaj. Mbase do të mendoni që partneri juaj i tashëm dëshiron të dëgjojë se çfarë dashnori ka qenë ish i dashuri, mirëpo ekzistojnë gjasa që të hyni në një “terren të rrëshqitshëm” në të cilin shumë lehtë mund të rrëzoheni.

Tregojani kufijtë tuaj

Bisedoni haptas për gjërat të cilat i dëshironi apo për ato që nuk i dëshironi në shtrat dhe a ju pengon këmbimi i përkëdheljeve para të tjerëve.

Mos u bëni sikur lidhja juaj është më e sigurt seç është në të vërtetë

Koha do të tregojë se a e meriton ai që të jetë pranë jush dhe a do të tregojë gatishmëri të ndërtojë lidhje serioze apo thjesht kjo gjë as që i ka shkuar në mend.

Vazhdoni të jini femër e lumtur dhe e pavarur

Mos prisni nga mashkulli që ai të jetë i vetmi burim i lumturisë suaj, por kënaquni me ato gjëra të vogla të cilat ju bëjnë të lumtur, por të cilat nuk kanë lidhje me partnerin tuaj,

Lexo të tjera