10:41 / E hënë, 11 Shtator 2017

8 shenjat e depresionit tek adoleshentët

8 shenjat e depresionit tek adoleshentët

Sipas një raporti të OBSH-së për vlerësimet e reja shëndetësore globale për depresionin për 2015, u vu re se mbi pesë persona  indianë vuajnë nga depresioni dhe ky është bërë kontribuesi kryesor i vetëvrasjeve globale.

Ndërsa ne flasim aq shumë për depresionin, duhet të kemi parasysh se ky kusht nuk kufizohet vetëm tek të rriturit dhe të moshuarit, madje edhe fëmijët e vegjël dhe adoleshentët vuajnë nga e njëjta gjë.

Hapi i parë në ndihmën tuaj për të luftuar depresionin e adoleshentëve është të njohësh shenjat dhe të ndihmosh, transmeton Indeksonline.

Më poshtë është lista e tetë shenjave të depresionit:

1. Mosinteresimi në cilëndo nga aktivitetet e saj/tij të preferuar

2. Gjumi i parehatshëm

3. Mungesa e ndërveprimeve shoqërore

4. Biseda që qarkullojnë rreth vetëvrasjeve

5. Ndryshimi në zakonet e ushqimit

6. Notat e dobëta në shkollë

7. Ndjeshmëria e tepërt

8. Ndryshimet e humorit./Indeksonline/

Lexo të tjera