16:52 / E hënë, 11 Shtator 2017

Përfitimet e orizit integral

Përfitimet e orizit integral

Orizi është mbjellë për herë parë në arat kineze rreth viti 2700 para erës sonë.

Është një ushqim shumë i tretshëm dhe i lehtë në stomak, ideal për ata që kanë probleme me gjumin pas ngrënies.

Konsumi i orizit integral rekomandohet për njerëzit në dieta për humbje peshe.

Ai mund të konsumohet të paktën një herë në ditë, mundësisht i kombinuar me perime.

Për problemet me diarrenë do të ishte e mjaft e dobishme të pini ujin në të cilin ka zier orizi.

Lexo të tjera