11:15 / E mërkurë, 11 Janar 2017

Rëndësia e të ushqyerit me gji për bebet

Rëndësia e të ushqyerit me gji për bebet

Të ushqyerit me gji është esencial për beben ngaqë qumështi i gjirit përbën mënyrën më të shëndetshme të të ushqyerit.

Përveç bebes, të ushqyerit me gji është shumë i rëndësishëm edhe për shëndetin e nënës, transmeton Indeksonline.

Për beben:

Qumështi i gjirit ndihmon beben të mbrohet nga një numër i madh sëmu djesh përfshi asmën, tipin 1 të diabetit, vdekjen e papritur tek të sapolindurit dhe vdekjen e papritur nga sindroma Doën.

Gjithashtu, qumështi i gjirit redukton rrezikun e alergjive dhe parandalon obezitetin në vitet e mëvonshme.

Për nënën:

Qumështi i gjirit funksionon në mënyrë shumë efikase në reduktimin e stresit por edhe ndihmon në lidhjen emocionale të bebes me nënën./Indeksonline/

Lexo të tjera