19:43 / E diel, 19 Mars 2017

Truku i një nate më parë që do t'ju largojë erën e gojës në mëngjes

Truku i një nate më parë që do t'ju largojë erën e gojës në mëngjes

Era e gojës në mëngjes është një fenomen tejet i zakonshëm që i ndodh thuajse çdo njeriu sapo zgjohet. Kjo gjë lidhet me shumë faktorë e ndër to përmendim: sinuset e bllokuara të cilat grumbullojnë kimikate dhe enzima në fyt duke shkatuar në mëngjes aromën e pakëndshme të gojës, urthi gjitashtu i jep një aromë karakteristike frymës. 

Refluksi acid ndodh kur ju konsumoni ushqim shumë afër orari të gjumit pasi ngrënia në orët e vona të darkës nuk lejon sistemin tretës të funksionojë siç duhet dhe ky ushqim i shpërbërë me vështirësi shkakton gazra dhe acid refluks. Ajo që duhet të bëni është të shmangni vaktet e vona të oaktën 3 orë përpara se të shtriheni

Lexo të tjera