15:47 / E Hënë, 16 Prill 2018

Testohen makinat që e lënë shoferin dhe vetëparkohen

Nëse keni probleme me trajtimin e parkingjeve të makinave, sidomos për llojet e atyre shumëkatëshe, Volkswagen Group po zhvillon një zgjidhje që mund t’iu pëlqejë.

Kompania po teston një zgjidhje që do t’ju lejojë të lini makinën tuaj në hyrjen e parkingut dhe ajo të parkohet vetë, shkruan IndeksOnline.

Një sistem i ri i thjeshtë i shenjave dhe hartave punon me sensorët dhe kamerat e makinës, për të krijuar në mënyrë efektive një makinë që mund të rrokulliset dhe të gjejë një hapësirë të paautorizuar. Tani për tani, automjetet testuese Volkswagen, Porsche dhe Audi po bëjnë pikërisht këtë gjë në Aeroportin e Hamburgut.

Kjo punon duke vendosur ‘shenja të thjeshta piktoriale’ – sinjale, pastaj rreth parkingut të makinave duke treguar pikat e hyrjes, pikat e daljes dhe treguesit e përgjithshëm të drejtimit që softueri i makinës mund të njohë gjatë rrugës për të gjetur një hapësirë.

Ky sistem përdorë grupin e saj të sensorëve të ndërgjegjësimit hapësinor të gjeneratës së re, kështu duke shmangur goditjen e gjërave dhe duke u parkuar në mënyrë të sigurt. Marshi automatik i shpejtësive është padyshim thelbësor. /IndeksOnline/