23:38 / E Enjte, 09 Gusht 2018

​Nëna Terezë ndër 20 gratë me të rëndësishme në historinë botërore

Marie Curie është emri që u vu në pah më së shumti dhe u rëndit e apra nw sondazhin që BBC ka realizuar.E përcjellë nga aktivistja për të drejtat e njeriut, Rosa Parks.

Së bashku të gjitha gratë u mblodhën në një listë prej 20 vetash, që lexuesit e BBC-së i konsiderojnë si gratë më të rëndësishme të historisë së njerëzimit dhe botës së civilizuar.

Nëna Terezë, apo Gonxhe Bojaxhiu me orgjinë shqiptare, është e 20-ta.

Shikojeni listën e plotë nga sondazhi i BBC-së:

1. Marie Curie 2. Rosa Parks 3. Emmeline Pankhurst 4. Ada Lovelace 5. Rosalind Franklin 6. Margaret Thatcher 7. Angela Burdett-Coutts 8. Mary Wollstonecraft 9. Florence Nightingale 10. Marie Stopes 11. Eleanor of Aquitaine 12. The Virgin Mary 13. Jane Austen 14. Boudicca 15. Diana, Princess of Ëales 16. Amelia Earhart 17. Queen Victoria 18. Josephine Butler 19. Mary Seacole 20. Nëna Terezë

Temat: