14:48 / E Mërkurë, 16 Maj 2018

​Zbulohet kura për mosfunksionim erektil

Shkencëtarët danezë besojnë se kanë zgjidhur problemin e disfunksionit erektil duke zbuluar trajtim të ri të qelizave staminale.

Duke injektuar 20 metra qeliza burimore në bazën e penisit, është e mundur të ringjallen nervat dhe enët e gjakut.

Ky proces e bën tërë trupin e plotë edhe më të madh, të cilat nuk mund të arrihen nga Viagra.

Siç shkruan Sunday Times, procedura tani zbatohet te meshkujt të cilët për shkak të karcinomit është dashur të largojnë prostatën.

Si pasojë e operacionit mund të ndodhë degjenerimi i nervave dhe enëve të gjakut në penis, e cila mblidhet më pas.

Shkencëtarët, megjithatë, paralajmërojnë se nevojiten vite për hulumtime para se të ndodhin terapitë aktuale./Indeksonline/