14:02 / E Hënë, 16 Prill 2018

a��PunA�torA�t e Apple arrestohen me urdhA�r tA� kompanisA�

Apple ua ka tA�rhequr vA�rejtjen punonjA�sve tA� saj qA� tA� ndalojnA� sA� bA�ri publike informacione nA� tA� ardhmen lidhur me planet e kompanisA�, pasi njA� gjA� e tillA� do ta��iu kushtojA� me humbjen e vendeve tA� punA�s.

Veprimi i fundit i kompanisA� nga Kupertino A�shtA� njA� nga lA�vizjet mA� agresive tA� gjigantit t madh tA� teknologjisA� pA�r tA� kontrolluar informacionin rreth aktiviteteve tA� saj, transmeton KosovaPress.

Apple nA� njA� memo tA� gjatA� tA� postuar nA� bllogun e saj tA� internetit pA�rkujton se vitin e kaluar janA� kapur 29 persona qA� kanA� dhA�nA� lajme mbi aktivitetin e kompanisA� dhe 12 prej tyre janA� arrestuar.

a�?KA�ta njerA�z jo vetA�m qA� humbin punA�n e tyre, por ata mund tA� pA�rballen me vA�shtirA�si nA� gjetjen e njA� vendi pune diku tjetA�ra�?, shkruan Apple.

Apple ka marrA� nA� dorA� situatA�n pas informacionit qA� rrodhi nA� media se disa funksione tA� softuerit tA� iPhone do tA� shtyhen. Kompania konsideron se rrjedhja e informacioneve tA� hershme mund tA� dA�mtojA� shitjen e modeleve tA� saja sikurse janA� iPhone dhe Apple Watch.

Ndryshe, Apple ka gjithsej 135,000 punA�torA�, tA� cilA�ve u A�shtA� kA�rkuar tA� kontribuojnA� me nder nA� punA�n e tyre dhe tA� mos japin informacione qA� janA� nA� kundA�rshtim me politikat e kompanisA�.