15:51 / E Enjte, 12 Prill 2018 / indeksADMonline

E konfirmon policia: Familja Tafa nA� Shtime mashtroi pA�r kidnapimin e djalit tA� tyre 11-vjeA�ar

Lidhur me rastin e rrA�mbimit tA� fA�mijA�s 11 vjeA�ar nga Shtimja, rast ky i raportuar mA� 08.04.2018, hetuesit e Sektorit Rajonal tA� Hetimeve nA� bashkA�punim tA� vazhdueshA�m me ProkurorinA� Themelore nA� Ferizaj, gjatA� hetimit tA� rastit, intervistimit tA� tA� dA�mtuarve dhe dA�shmitarA�ve, nxjerrjen e video a��incizimeve nA� disa lokacione nA� qytetin e Ferizajt, kanA� arritur nA� pA�rfundim se nuk ka tA� bA�jA� fare mA� rrA�mbim.

NA� njA� komunikatA� pA�r media e dA�rguar nga policia, thuhet se zbardhja e kA�tij rasti, i cili nA� masA� tA� madhe e shqetA�soi mbarA� opinionin, A�shtA� arritur pas sigurimit tA� tA� gjitha provave relevante, ndA�rkaq, sot, nA� prani tA� punA�torit social dhe tA� psikologes, A�shtA� intervistuar i mituri, (E.T.), i cili e ka pranuar se rasti A�shtA� inskenuar. Sipas tij, rastin e ka inskenuar bashkA� me dy djemtA� e axhA�s sA� tij, me punA� nA� BelgjikA�, (V.T.21 vjeA� dhe D.T.19 vjeA�).

I mituri, Erlis Tafa gjithashtu ka deklaruar, se rastin e kanA� inskenuar me qA�llim qA� i njA�jti tA� pA�rfitoj dokumentacionin valid tA� shtetit tA� BelgjikA�s.

Pas grumbullimit tA� tA� gjitha provave, hetuesit e Sektorit Rajonal tA� Hetimeve nA� Ferizaj, janA� vA�nA� nA� kA�rkim tA� kushA�rinjve tA� tA� miturit, por sipas familjarA�ve tA� tyre ata tashmA� ishin kthyer nA� BelgjikA� me tA� njejtA�n veturA� me tA� cilA�n edhe e kishin inskenuar rastin e rrA�mbimit.

Policia e ka intervistuar edhe babain e tA� miturit, A.T. (Adem Tafa), i cili e ka pranuar dhe vA�rtetuar se rasti A�shtA� inskenuar, por sipas tij, ai nuk kishte qenA� nA� dijeni.

Lidhur me hetimet e kA�tij rasti, A�shtA� njoftuar edhe kryeprokurori i ProkurorisA� Themelore nA� Ferizaj, i cili ka urdhA�ruar qA� rasti tA� procedohet nA� mA�nyrA� tA� rregullt si ,a�?LajmA�rim apo kallA�zim i rremA�, ndA�rsa SRH do tA� vazhdojA� me hetimet e mA�tejme tA� rastit.