13:12 / E Martë, 24 Nëntor 2020 / Blerim

Oda e Hotelerisë dhe Turizmit paralajmëron protesta nëse s’kalon Pakoja e Rimëkëmbjes Ekonomike

Oda e Hotelerisë dhe Turizmit ka paralajmëruar protesta në rast se as në seancën e ardhshme nuk kalon Paketa e rimëkëmbjes ekonomike. Veç tjerash, kanë njoftuar se edhe nuk do të respektojnë masat në fuqi.

Kryetari i kësaj ode ka bërë të ditur se do të padisin Qeverinë e Kurtit dhe atë Hotit, për masat që janë marrë gjatë kësaj kohe, e që sipas tij kanë qenë antikushtetuese.

Pas më shumë se një orë e gjysmë takim, Oda e Hotelerisë dhe Turizmit ka marrë disa vendime në rast se nuk kalon Paketa e rimëkëmbjes ekonomike. Kryetari i kësaj ode, Hysen Sogojeva, tha se së bashku me odat e tjera, kanë ndikuar që sot të mos ketë mbyllje totale të vendit, duke shpëtuar edhe miliona euro.

“E para u vendos që të kalohet sa më parë, bile në seancën e parë të Kuvendit të Kosovës, Ligji për rimëkëmbjen wkonomike të kalohet sa më parë. Përndryshe pas kësaj, nëse kjo nuk kalohet do të pasojnë protestat, ndoshta fillohet iniciativa e pa dëgjueshmërisë të këtyre masave aktuale. Pastaj të paguhen të gjithë punëtorët, sepse ende nuk janë paguar punëtorët të cilët e kanë pasur obligim. Interesi bankar të stopohet sa më parë, kjo të mos na i trazojë bizneset hoteliere në Prishtinë”, tha ai.

Sogojeva pas këtij takimi tha se po kërkohet edhe që të paguhet qiraja, pasi sipas tij njerëzit janë në hall.

“Ne si odë morëm vendim që të ngremë padi ndaj qeverisë edhe të kaluarën edhe kësaj sot, sepse deri në ligjin e pandemisë të gjitha vendimet kanë qenë antikushtetuese, andaj ne do të ngremë padi kolektive, sepse dëmet të cilat janë bërë në atë kohë t’u kthehen bizneseve”, ka shtuar ai.

Ai ka shtuar se do të dakordohen edhe me odat e tjera, që në rast se edhe në seancën e ardhshme nuk kalon Paketa e rimëkëmbjes ekonomike, do të fillojnë daljen në protesta. Ndër tjera, kanë kërkuar sa më parë të shfuqizohen masat, të cilat janë në fuqi, meqë siç tha ai këto nuk po ndihmojnë në mospërhapjen e COVIDIT-19.