14:40 / E Shtunë, 14 Prill 2018

Andriod po çalon me besueshmërinë, nuk po arrin të përmirësohet

Një studim dyvjeçar  për sigurinë në Android ka zbuluar një hendek midis softuerëve që kompania Android pretendon të jenë pajisjet e tyre. Prodhuesi i telefonit tuaj mund të gënjejnë për sigurinë që ka pajisja juaj Android dhe pothuajse të gjitha këto programe e bëjnë këtë.

Duke pasur parasysh lajmin që doli dhe gjykimet nga kongresi për themeluesin e Facebook, Mark Zuckenber një gjë e tillë mund të jet ëe një rëndësie më të vogël. Por ajo që duhet të theksohet është te ajo që lidhet me besimin sikur te Facebook.

Facebook është kompania më e madhe e teknologjisë amerikane dhe më pak e besuar dhe Android mund të jetë ekuivalent me këtë rast, përdoret nga 2 miliardë njerës në botë.

Ndryshe nga Andorid dhe mos veprimi i saj, ISO nga Apple gjithmonë ka zënë më shumë besim te njërëzit. Të paktën ndryshe nga Google, Apple nuk i bënë parat e sa duke ndjekur sjelljen e perdoruesëve të taj.

Duke pasur një Iphone ju jeni më të sigurt sesa me një pajisje Androit, siç është dyshuar edhe sot se disa nga buletinët dhe njoftimet e sigurisë nuk janë të vërteta.

Android është perceptuar si më pak i besueshëm në pjesën më të madhe, për shkak të  keqinterpretimeve të sigurisë, si janë këto që po u sjellim më poshtë:

Përditësimet e versionit janë të ngadalta

Andriod mbetet e paprekshme, fal pëlqimit të Google

Zhvillimi i pajisjeve Android është kaotik dhe jo i besueshëm

Temat: