18:16 / E Diele, 15 Prill 2018

104 vjeA�arja nga Gjilani qA� pA�rdor telefonin e menA�ur si njA� 20-vjeA�are (Video)

Xhezide Alija nga StanA�iqi i Gjilanit kishte shkuar te tA� afA�rmit e saj nA� KumanovA�, nga ku edhe ka folur pA�r sekretin e jetA�gjatA�sisA� sA� saj.

Ajo A�shtA� 104 vjeA�e dhe A�shtA� nA� gjendje tA� mirA� fizike, sa nuk ka fare nevojA� pA�r syze dhe nuk e ka fare problem ta��i pA�rshtatet teknologjisA�.

Gjyshja ka mbijetuar katA�r luftA�ra, ka 60 pasardhA�s, duke pA�rfshirA� pesA� fA�mijA�t e saj, nipA�r e mbesa, stA�rnipA�r e stA�rmbesa.

Ajo vazhdon tA� ketA� njA� memorie tA� shkA�qyer. Sekreti i jetA�gjatA�sisA� sA� saj, ajo thotA� tA� jetA� puna e pandA�rprerA�, ushqimi modest dhe i shA�ndetA�shA�m.

a�?Kam kaluar gjithA� jetA�n duke ngrA�nA� bukA� misri, domate, qepA�, lakA�r dhe tA� tjera, dhe vetA�m qumA�sht delesha�?, thotA� ajo.

Ajo thotA� se jeta nuk A�shtA� e keqe sot, por nuk i pA�lqen mA�nyra se si vajzat e reja janA� tA� veshura. Ajo thotA� se gratA� duhet tA� jenA� ndryshe nga burrat.

a�?Tani veshja A�shtA� mA� ndryshe. Nuk mA� pA�lqen aspak, por A�farA� tA� bA�j. Vajza duhet tA� jetA� njA� vajzA�, gruaja grua, burri burrA�. Ata duhet tA� jenA� tA� ndryshA�m. Tani nuk dihet nA�se A�shtA� vajzA�, nuse apo burrA�a�?, thotA� gjyshe Xhezidja.

Ajo po vizitonte KumanovA�n pA�r djalin e xhaxhait tA� saj, i cili ishte 80 vjeA�.

https://www.youtube.com/watch?v=eXfr11IlOss