12:16 / E Enjte, 23 Janar 2020

2.9 milionë kërkesa për kredi, në Zvicër

Në vitin 2018, Zyra Qendrore për Informacione Kreditore (ZEK) ishte sfiduar nga një rritje e mëtejshme e kërkesave për kredi: Në vitin 2018, vëllimi u rrit me më shumë se 17 për qind në 43.861 në krahasim me 37.386 kërkesa nga viti 2017.

Në vitin 2018, u përpunuan gjithsej 8.717 milionë transaksione (ZEK dhe IKO së bashku), që korrespondon me një rritje prej rreth 205,000 transaksionesh, krahasuar me 8.512 milionë në vitin pararendës. Baza e të dhënave prandaj ishte shfrytëzuar përsëri fuqishëm gjatë vitit financiar 2018.

Gjatë vitit janë regjistruar rreth 2.9 milionë kërkesa për kredi.

Janë dhënë 139.999 kredi të reja konsumatore ( Viti paraprak 139.366) me një shumë mesatare kredie prej 31,707 CHF dhe 196,995 kontrata të reja të formës Leasing (Viti paraprak 195,656) me një detyrim mesatar prej 38,767 CHF.

Numri i kontratave që janë raportuar si aktive në bazën e të dhënave ra në 369,123 kontrata aktive në vitin 2018 krahasuar me 372,656 kontrata të kredisë konsumatore në vitin 2017, ndërsa numri i kontratave Leasing u rrit nga 614.515 në 626.684 sosh. Këto të dhëna janë siguruar Zyra Qendrore për Informacione Kreditore (ZEK).

Nëse dëshironi më shumë informata për kredi në Zvicër, atëherë specialistët e Multikredit që janë aktivë që nga viti 1999 në tregun financiar janë gjithmonë të gatshëm të mbështesin dhe përmbushin nevojat financiare të klientëve. Përgjigje të shpejta për 5 minuta.

Mos i humb