23:43 / E Diele, 16 Qershor 2019

5 dhimbjet e vaginës që kurrë nuk duhet t’i injoroni

Një e treta e grave ka probleme shëndetësore në vaginën e saj deri në moshën 60 vjeçare, por shumë gra vuajnë në heshtje dhe kurrë nuk u thonë mjekëve të tyre për këtë.

Dhimbje gjatë seksit

Ka shumë gjëra që mund të shkakojnë dhimbje gjatë seksit, por nëse jeni duke përjetuar ndjenja jo aq të këndshme pyesni mjekun tuaj për mosfunksionim të pelvnikut ose spazmës muskulore në zonën e legenit.

Therrje gjatë urinimit ose presion në fshikëzen e urinës

Mos supozoni që të pëshpërisni kur urinoni do të thotë që keni infeksion të traktit urinar. Sindromi i Dhimbjes së ftohtë shpesh imiton një infeksion UTI, duke shkaktuar simptoma të tilla si djegie dhe dhimbje.

Dhimbje të forta barku dhe gjakderdhje

Endozmetrioza është një gjendje ku indet që normalisht vijnë brenda mitrës së një gruaje fillon të rritet në pjesën e jashtme të mitrës, zakonisht në vezoret dhe rreshtimin e zonës legale, por në të vërtetë mund të duket pothuajse kudo në trup. Kjo rritje jonormale mund të rezultojë me probleme të forta dhe pjellore për shumicën e grave.

Gjakderdhje gjatë lëvizjeve të zorrëve

Ju ndoshta keni hemoroidet por gjakderdhja kur zorrët e juaja nuk janë stabile është një nga simptomat që vagina juaj është e dëmtuar.

Një ndjenjë e rëndë ose dhimbje në pelvnik

Dhimbja kronike e legenit i referohet dhimbjes së mërzitshme ose dhimvjes së barkut, zonës nën butonin e barkut. Mund të shfaqet në një numër mënyrash, nga dhimja e rëndë dhe e qëndrueshme deri tek dhimbja që vjen dhe shkon. Simptomat mund të jenë gjithashtu të ndryshueshme.