13:04 / E Premte, 25 Tetor 2019 / indeksADMonline

7 mënyra flirtuese, që mund t’ju fusin në probleme në vende të ndryshme të botës

Nëse gjatë udhëtimeve nëpër botë, në një nga vendet që vizitoni takoni dashurinë e jetës, bëni mirë të interesoheni çfarë është e lejuar për ta dhe çfarë është e ndaluar. Disa mënyra flirtuese konsiderohen të lezetshme ose romantike, por disa mund t’ju fusin edhe në probleme. Ne do t’ju tregojmë 7 mënyra flirtuese, që nuk janë të përshtatshme në disa vende. Kini kujdes nëse i vizitoni me partnerin ose nëse gjeni fatin e jetës atje!

Shfaqjet publike të dashurisë

Mos harroni se si në shkollë të mesme, fëmijët që përqafoheshin dhe putheshin nëpër korridore, kishin probleme më pas në drejtori. Në disa vende, në rrugë ndalohet shfaqja e dashurisë. Japonia dhe Koreja mund të konsiderohen dy vendet që nuk i tolerojnë aspak shfaqjet e tilla. Disa njerëz e kanë mësuar këtë rregull në mënyrë të vështirë, pasi janë arrestuar në Arabinë Saudite, pasi janë puthur në rrugë.

Ndarja e faturës

Në përgjithësi, në perëndim, ndarja e faturës është një kompromis i përsosur. Tradicionalisht, burrat presupozohet të paguajnë për gratë, por shumë mendojnë se është fyese pasi nënkupton që gratë nuk mund të kujdesen për veten e tyre. Megjithatë, në Korenë e Jugut, ndarja e faturës shihet si fyese pasi kjo është diçka që njerëzit bëjnë me miqtë. Zakonisht, kushdo që fiton më shumë para pritet të paguajë, që do të thotë se është plotësisht e pranueshme, që gratë të paguajnë për të dashurin e tyre.

Puthja

Puthja mund të jetë mjaft e komplikuar. Në disa vende evropiane si Gjermania apo Polonia është më mirë ta përqafoni të dashurin tuaj në publik: puthja zakonisht është e rezervuar për marrëdhëniet më serioze.

Të marrësh kohën tënde

Amerikanët dëshirojnë të marrin kohën e tyre kur dalin në një takim romantik. Nëse shkoni shumë herët në takim, mund të konsideroheni mashtrues dhe po nxitoni për tek një person tjetër. Ndërkohë në Gjermani, koha e një personi konsiderohet e vlefshme dhe nëse e lini dikë të presë kjo nuk është një shenjë e mirë.

Hapja e një dhurate para dhuruesit

Thellë-thellë dhuratat janë një mënyrë e rëndësishme për t’i treguar dikujt që i intereson. Në perëndim, është e rëndësishme të tregoni se jeni mirënjohës për atë që morët dhe madje nëse e hapni në prezencë të tij nuk do të duket diçka e vrazhët. Ama, në vendet aziatike si Kina ose India, është më e respektueshme të mos e hapni një dhuratë përpara personit që jua dha. Në fakt, hapja e një dhurate shumë shpejt mund ta bëjë një person të duket lakmitar.

Zakonet e ngrënies

Nëse doni të ndani ushqimin në një takim, sigurohuni që e dini mënyrën e duhur për të ngrënë më parë. Shumë vende kanë tabu në mënyra të caktuara të të ngrënit, veçanërisht kur ndajnë një vakt. Në perëndim, kur shpërndani ushqim, është zakonisht më e sjellshme ta transferoni me enët e kuzhinës sesa me dorë.

Lulet

Akti i thjeshtë i dhënies së luleve mund të jetë një çështje më vete. Në Rusi, për shembull, burrat priren t’u dërgojnë partnereve një tufë lulesh të këndshme për sa kohë numëri i tyre është i çuditshëm. Një numër i barabartë i luleve është i rezervuar për funeralet. Edhe historia tregon sesa të komplikuara mund të jenë lulet. Në epokën Victorian, dërgimi i trëndafila të verdhë mund të ishte fyes pasi mendohej se përfaqësonin xhelozinë dhe pabesinë. Edhe sot, simbolizojnë miqësinë, prandaj ato mund të tregojnë shenja miqësie nëse ia dërgoni dikujt që pëlqeni.