08:57 / E Martë, 22 Shtator 2020

7 “tabu” seksi. që janë krejtësisht normale

1 – Seksi gjatë periodave

“Ka shumë çifte që e shmangin plotësisht seksin në atë periudhë, sepse njëri ose të dy parnterët e konsiderojnë atë tabu ose të çuditshëm”, thotë Emily Brooks, një trajnere marrëdhëniesh në Beyond Ages.

Seksi gjatë periodave mund të jetë po aq argëtues, sa në çdo kohë tjetër të muajit. Këtu bëhet fjalë për çdo gjë që nuk përqëndrohet poshtë rripit të pantallonave. Eksperimentoni me pika të tjera të kënaqësisë së trupit, duke i timuluar ato.

2 – Seks, por pa penetrim

Seksi mund të nënkuptojë gjithçcka që ju dëshiron i të jetë.

“Duhet të kuptojmë që penisi nuk është i vetmi organ që lejon kënaqësi, ndërsa përsa i përket grave, ato mund ta arrijnë orgazmën jo domosdoshmërisht me penetrim, por për shembull, duke stimuluar klitorin.

3 – Seksi virtual           

Jemi në një pandemi globale dhe seksi virtual nuk është një zgjidhje e keqe.  Një mesazh, një foto apo audio e përshtatshme, mund t’i ndezë gjërat në marrëdhënien tuaj.

4 – Seks anal

Kjo vlen si për burrat, ashtu edhe për gratë.

“Mendoj se duhet të bëhemi më të arsimuar kur bëhet fjalë për lojërat anale dhe seksin. Një pjesë e arsyes që kjo mbetet tabu është mungesa e njohurive se si ta bëjmë atë pa dhimbje dhe kënaqësi. “

5 – Lodra seksi gjatë seksit

Ndryshe nga ç’mund të dini, lodrat e seksit janë edhe për burrat, jo vetëm për gratë. Kërkoni për të dyja palët dhe bëjini ato pjesë të marrëdhënies suaj.

6 -BDSM

BDSM qëndon për Bondage, Disciplone, Dominance dhe Subsmission, pra, përkatësisht: skllavëri, disiplinë, mbizotërim dhe nënshtrim.

Komunikoni me partnerin-en tuaj dhe pasi të jeni siguruar se të dyja palët jeni dakord për “t’i nxehur vërtet gjërat në shtrat”, sillni gjithë hijet e Grey-t në shtratin tuaj.

7 – Vojerizmi (Voyeurism) dhe Ekzibicionizmi (Exhibitionism)

Harrojeni ç’keni dëgjuar për to pasi me siguri i dini gabim.

Një “voyeur” (soditës) është dikush që ndjen një zgjim seksual duke parë dikë tjetër të zhveshur ose duke bërë veprimtari seksuale, ndërsa një ekzibicionist është dikush që ndjen zgjim seksual, kur e di se po e shohin të zhveshur ose duke bërë veprimtari seksuale.

Në ditët e sotme, këto terma konsiderohen tabu, pasi shpeshherë ka një keqkuptim, ose mungesë të të kuptuarit se si të qasemi apo si t’ia prozojmë ato dikujt.