21:10 / E Premte, 03 Shkurt 2023 / MSH

8 rregullat që do të ju ndihmojnë rreth parave

Ka shumë hile të ndërlikuara dhe efikase se si të investoni para dhe të fitoni më shumë. Por shumicën e kohës, ato janë efektive vetëm për njerëzit që janë të talentuar të bëjnë biznes. Më poshtë ne u sjellim disa rregulla dhe truqe se si të keni më shumë para në xhepin tuaj.

1.Investoni në veten tuaj

Leximi i librave, regjistrimi i një kursi në internet, çertifikimi ose regjistrimi në programet e zhvillimit personal janë të gjitha opsionet e shkëlqyera. Dhe sa më shumë të investoni në veten tuaj, aq më të vlefshëm bëheni. Në botën moderne, çdokush ka qasje në shumë mësime dhe klasa falas: përpiquni t’i shihni se në cilin drejtim duhet të futeni.

2.Mbani në mend rregullën 3-8

Të gjithë e dimë se mesatarisht, ne punojmë 8 orë në ditë, flemë 8 orë në natë dhe kemi rreth 8 orë kohë të lirë. Ne ua shesim orarin tonë të punës njerëzve të tjerë dhe orët e gjumit ua japim trupave tanë. Pra, e vetmja mënyrë për t’u bërë më të mirë në diçka është të kaloni 8 orët e fundit të ditës me mençuri. Bëni diçka që mund të jetë e dobishme në perspektivën afatgjatë, si të zotëroni aftësitë që keni tashmë ose të fitoni aftësi të reja në vend që të shikoni vetëm video të padobishme në internet.

3.Bëhuni më të kujdesshëm kur huazoni para

Është e mundur që njerëzit që ju kërkojnë para shpresojnë se do ta harroni me kohë këtë borxh.Për shkak të këtij keqkuptimi, një marrëdhënie e mirë mund të marrë fund. Kështu që ju ose nuk huazoni para fare, ose pranoni që ato të kthehen në një periudhë të caktuar kohore.

4.Shpenzoni më pak dhe do të jeni më të lirë dhe fleksibël

Thjesht imagjinoni të keni një punë që ju e urreni, duke jetuar në një vend që nuk ju pëlqen dhe të jeni në gjendje të ndryshoni gjithçka vetëm kur dëshironi. Kur të filloni të kurseni më shumë para, do të bëheni më fleksibël dhe do të jeni në gjendje të bëni një gjë të tillë.

5.Ndiqni rregullën e 24 orëshit

Për të zvogëluar shpenzimet për të cilat nuk ju nevojiten, duhet të ndiqni rregullin 24-orësh. Prisni vetëm 1 ditë për të bërë një blerje. Emocionet tuaja do të qetësohen dhe do të jeni në gjendje të kuptoni përfundimisht se si ndiheni vërtet. Do të habiteni nga numri i gjërave që vendosni të mos blini.

6.Çdo ditë, shpenzoni 1 minutë për të kontrolluar shpenzimet tuaja

Ky mashtrim është çuditërisht i thjeshtë por ju lejon të mbani nën kontroll shpenzimet tuaja çdo ditë. Në mes të çdo dite, shpenzoni 1 minutë duke kontrolluar dhe menduar për çdo blerje të vetme që keni bërë brenda asaj periudhe. Kjo do t’ju lejojë të ngadalësoni shpenzimet tuaja.

7.Mos u mashtroni nga truqet e marketingut

Kompanitë e mëdha përdorin shumë hile të ndryshme për të na detyruar të blejmë gjëra për të cilat nuk na duhen vërtet. Ajo që është edhe më befasuese është se shumica e trukeve të marketingut janë të njohura për ne, por ato ende funksionojnë dhe ne ende besojmë zbritjet dhe shitjet e rreme.

8.Largoni mendimet negative rreth parave

Kur programoni veten të mendoni se është e pamundur të fitosh shumë para dhe të gjithë njerëzit e pasur janë njerëz të këqij, atëherë nuk do të arrish asgjë.