21:30 / E Shtunë, 12 Janar 2019

84 mijë qytetarë protestuan në Francë, 244 u arrestuan

Në protestën e organizuar nga lëvizja franceze “Jelekët e verdhë”, sot morën pjesë 84,000 qytetarë.

Ministria franceze e Brendshme ka njoftuar se për shkak të protestës së dhunshme, janë arrestuar 244 persona në Paris.

Mediat franceze njoftojnë se gjatë nëntorit dhe dhjetorit të vitit të kaluar, në protesta kanë marrë pjesë më shumë se 288,000 qytetarë.