08:20 / E Hënë, 03 Dhjetor 2018

9 persona akuzohen për shitjen e sekreteve të SAMSUNG në Kinë

Prokurorët e Koresë së Jugut kanë ngritur akuza kundër nëntë njerëzve dhe dy kompanive për shitjen e sekreteve intelektuale të Samsung-ut për një kompani kineze, njoftoi Bloomberg të mërkurën mbrëma në një deklaratë nga prokurorët.

Transferimi i paligjshëm i njohurive përfshinte atë që Bloomberg e përshkroi si njohuri për OLED. Samsung bën ekranet e tyre të telefonit me ekrane te lakuara nga OLEDs. Së shpejti do të punojë për magjinë e OLED-it për telefonin e ardhshëm të palosshëm.

Kompanitë specifike të përfshira nuk janë emëruar. Por bëhet e ditur se entiteti kinez që mori sekretet tregtare është një krijues i ekranit.

Përveç vjedhjes së sekreteve, furnizuesi njoftohet se ka shitur 3D dhe pajisje të tjera për kompaninë kineze, e cila shkeli marrëveshjen e saj të mos zbulimit (NDA) me Samsung.

Kina po përpiqet të rrisë pronën e saj intelektuale kombëtare, si pjesë e një fushate të njohur si Kina 2025, e cila synon të rrisë rolin e Kinës si një prodhues dhe jo vetëm një montues. Kjo fushatë, është pjesë e shtytjes për luftën tregtare të Trump, sepse SHBA me të vërtetë nuk dëshiron që Kina të marrë rolin e prodhuesit të IP-së.