11:58 / E Mërkurë, 08 Shkurt 2023 / B O

A duhet të flisni gjatë seksit?

Komunikimi është një pjesë integrale e çdo marrëdhënieje dhe është e rëndësishme edhe kur bëhet fjalë për seksin. Sa më i hapur të jeni me partnerin, aq më të kënaqur seksualisht do të jeni.

Kjo për shkak se kur komunikoni, ju po tregoni qartë se çfarë ju pëlqen dhe çfarë jo, dhe kur kjo ndodh, ka më shumë qartësi. Ju gjithashtu ndiheni më të kuptuar nga partneri juaj, i cili përndryshe do të kalojë netë pa gjumë vetëm duke kuptuar se çfarë po ndodh në mendjen tuaj.

Pra, si të mësojmë vërtet të komunikojmë? Në moshë të re, ne e mësojmë atë nga familjet tona dhe ndërsa rritemi, janë bashkëmoshatarët dhe partnerët tanë romantikë ata që na mësojnë këto gjëra. Ose le të themi se vëzhgojmë filma dhe shfaqje. Fatkeqësisht, këto mund të mos jenë mënyrat më të mira për të mësuar se si të komunikoni kur bëhet fjalë për seksin dhe marrëdhëniet.

Duke folur herët për seksin

Seksi konsiderohet si një tabu në shoqërinë tonë, prandaj prindërit përmbahen të flasin për të. Është kjo në rregull? Jo! Kjo sepse fëmija mëson për seksin nga të gjitha burimet e gabuara. Për më tepër, ai/ajo do të fillojë ta shoqërojë seksin me turpin. Ndërsa rritemi, biseda mbetet tabu dhe flasim për seksin me tone të heshtura. Mund të ketë aq shumë shqetësime saqë njerëzit nuk ndihen rehat as me trupin e tyre.

Asnjë komunikim nuk çon në seks të keq

Shumica prej nesh besojnë dhe ndoshta presin që partnerët tanë duhet të na lexojnë mendjen, por kjo nuk mund të ndodhë! Në fakt, disa njerëz e konsiderojnë të sikletshme ose të sikletshme të pyesësh, por kjo mund të shkaktojë vërtet probleme! Në vend të kësaj, flisni për fantazitë tuaja me partnerin tuaj! Me të vërtetë do t’ju ndihmojë të afroheni me njëri-tjetrin.

Nga ana tjetër, nëse heshtni, pëlqimi mund të jetë një çështje shqetësuese dhe mund të kapërcehen kufijtë. Mund të ndodhë që partneri juaj beson në seksin anal, por ju nuk mundeni.

Për më tepër, është edhe mungesa e komunikimit që çon në orgazma të rreme. Disa njerëz besojnë në kënaqësinë e partnerit të tyre dhe përjetojnë shumë presion në këtë proces. Dhe në rast se nuk janë në gjendje (ose kjo është ajo që ata supozojnë), kjo mund të godasë vërtet vetëbesimin e tyre. Por sido që të jetë rasti, bëni një bisedë të hapur dhe të sinqertë me partnerin tuaj. Të shtosh një orgazmë është si të tradhtosh besimin e tyre, transmeton Klankosova.tv.

Komunikimi rrit kënaqësinë seksuale

Kur themi atë që duam në të vërtetë, atëherë është partneri ynë ai që vendos se si mund t’i plotësojë nevojat tona. Në përgjithësi, kjo çon në seks më të këndshëm. Në disa raste, është aq e thjeshtë sa t’i lëmë të kuptojnë se duhet të jenë të ngadaltë ose më të përqendruar. Ndonjëherë, mund të jetë edhe për paralojë. Plus, të folurit për fantazitë tuaja mund t’i ngrohë vërtet gjërat në dhomën e gjumit! Kjo ju jep një mundësi për të eksploruar./HEALTHSHOTS