18:20 / E Hënë, 30 Nëntor 2020 / Blerina Racaj

A është e dëmshme të hahet i njëjti ushqim çdo ditë?

Përgatitja e vaktit duhet të jetë një përparësi për të gjithë, por për shkak të mungesës së kohës, kjo kryesisht nuk është kështu. Njerëzit zakonisht përgatisin ushqim për ditën tjetër në fundjavë, kështu që ndodh që ata të hanë të njëjtin vakt për disa ditë me radhë. Sa e mirë është në të vërtetë?

“Nëse përsëri hani të njëjtin ushqim të shëndetshëm për mëngjes, drekë dhe darkë, ju po bëni një gjë shumë më të mirë se shumica e njerëzve. Mesatarisht, ne marrim një të tretën e energjisë sonë nga ushqimi jo i shëndetshëm, por nëse përsëritja e një vakti do të thotë se do të anashkaloni ushqimin e papërpunuar, unë jam për të”, tha dietologia Melissa Meyer për Body and Soul.

Meyer thekson një avantazh tjetër, dhe kjo është qëndrueshmëria. Ky është një zakon i rëndësishëm për të theksuar një zakon të shëndetshëm.

“Me kalimin e kohës, ju do të preferoni të zgjidhni opsione të shëndetshme vetë, dhe kjo është shumë më mirë sesa të anashkaloni vaktet ose të porosisni ushqim në shtëpi”, thekson dietologia.

Sipas saj, pengesa e vetme është rreziku i mundshëm për të mos marrë disa mikroelemente të nevojshme për trupin tuaj.

Për shembull, nëse vakti që keni përgatitur ka pak proteina, mund të konsumoni shumë pak hekur dhe zink në trupin tuaj për disa ditë.

“Nëse hani dobët, një dietë rutinë mund të jetë opsioni juaj më i mirë. Sidoqoftë, si rregull, unë do t’ju rekomandoja që të bëni dietën tuaj sa më të larmishme të jetë e mundur në mënyrë që të mund të merrni të gjitha përbërësit mikro dhe makro, antioksidues dhe fibra dhe të shijoni ushqimin,” përfundon Meyer.