12:15 / E Martë, 01 Tetor 2019

A është normale të qeshni gjatë marrëdhënieve seksuale?

A keni menduar ndonjëherë se nëse qeshni teksa bëni seks është normale?

Të bësh seks është argëtuese, kështu që mund të ndodhë që midis një ulërime, një moment heshtjeje dhe një bisede me tone të nxehta të ketë edhe një të qeshur. Të bësh dashuri dhe të qeshësh nuk janë dy gjëra të njëjta.

Kështu që është e natyrshme të pyesni veten nëse është normale të qeshni kur bëni seks dhe kjo nuk do të thotë që ju nuk e keni gjetur partnerin tuaj seksual ose nuk jeni të ngacmuar. Përkundrazi, është një shenjë e shkëlqyeshme që jeni i lumtur, që po argëtoheni dhe se, mbi të gjitha, jeni i/e qetë.

“Të qeshurit është një mënyrë për të shprehur një emocion të këndshëm dhe të lumtur dhe bërja dashuri duhet të jetë gjithmonë një përqendrim i mirëqenies dhe gëzimit. Kështu që nëse jeni duke u argëtuar gjatë marrëdhënies seksuale, të qeshësh është vetëm një mënyrë për të treguar se sa të lumtur jeni dhe sa në komoditet jeni në atë moment “, thotë terapistja seksuale dhe psikoterapistja Maria Claudia Biscione.

Të qeshurit gjatë seksit: kjo është arsyeja pse ndodh

A keni qeshur ndonjëherë gjatë seksit? Kur keni marrëdhënie seksuale është normale të bëni zhurmë, djersiteni shumë dhe mund të ndodhë që të mos gjeni pozicionet e duhura … Me pak fjalë, mund të krijoni situata në të cilat seksi është i sikletshëm. Dhe të qeshësh është gjëja më e mirë që mund të bësh, për të lehtësuar tensionin dhe për të gjetur ndjenjën dhe intimitetin.

“Seksi i vërtetë nuk është ai i përsosur, me shkëlqim që tregohet në filma”, thotë eksperti. “Përkundrazi, ndonjëherë është e çuditshme dhe e pakëndshme, e sikletshme dhe e turpshme dhe gjithashtu shumë komike. Kështu që përpiquni të lini mënjanë ankthin e performancës dhe të shijoni këto momente larg stereotipeve të imponuara, si të qenit gjithmonë dhe në çdo rast super sensuale. Sepse nuk ka asgjë më e bukur dhe origjinale sesa të qenit vetvetja ndërsa bëni dashuri, shkruan class.al. Loja është baza e një seksualiteti të shëndetshëm dhe autentik, kështu që të argëtoheni pak, të qeshni me veten dhe partnerin i bën këto momente qesharake”, përfundon terapistja e seksit.

Me pak fjalë, të qeshni ndërsa bëni seks është normale dhe ky duket të jetë një lajm super i mirë për të gjithë ju!