14:14 / E Diele, 19 Janar 2020

A mund të jenë gështenjat zëvendësueset më të mira të bukës?

Ato japin energji dhe ndihmojnë në luftimin e lodhjes: ja përfitimet dhe arsyet pse gështenjat janë të mira për shëndetin dhe shëndetin tuaj.

Gështenjat, përveç që janë të mira, janë edhe të shëndetshme sidomos në stinët e ftohta.

Ato përmbajnë vitamina B, të vlefshme për funksionimin e duhur të metabolizmit.

Ato janë veçanërisht të pasura me vitaminë B1 dhe B2, të dyja thelbësore për të marrë energji dhe për të ndier më aktivë në ditët më të ftohta. Ato gjithashtu sigurojnë sasi të mira të hekurit, fosforit, magnezit dhe mineraleve të tjera që ndihmojnë në luftimin e lodhjes.