10:07 / E Enjte, 09 Gusht 2018

A munden probiotikët t’i shkaktojnë ‘mjegull trurit’?

Përdorimi i probiotikëve mund të çojë në një grup simptomash që përfshijnë “mjegullim të trurit” dhe fryrje e stomakut, duke rritur bakteret në zorrën e vogël.

Ky ishte përfundimi që hulumtuesit në Universitetin Augusta në Gjeorgji erdhën pas studimit të 30 personave me simptoma abdominale si gazra, fryerjedhe distension, transmeton Indeksonline.

Nga këta njerëz, 22 gjithashtu kanë raportuar simptoma të “mjegullit të trurit”, i cila është një kusht i përkohshëm mendor që sjell konfuzion dhe vështirësi me koncentrim dhe kujtesë. Të gjithë 22 pjesëmarrësit në hulumtim ishin duke marrë probiotikë.

Disa raportuan se episodet e mjegullës së trurit, të cilat mund të zgjasin disa orë pas një vakti, ishin shumë të vështira.

Megjithëse të gjithë kishin simptoma të ngjashme të barkut, ato me mjegull të trurit kishin më shumë gjasa të kishin dy kushte të tjera: një akumulim i baktereve në zorrën e tyre të vogël dhe nivele më të larta të gjakut të acidit D-laktik. Në disa raste, nivelet e acidit ishin dy ose tre herë më të larta se normale./Indeksonline/