18:33 / E Mërkurë, 09 Tetor 2019

A ndryshon forma e vaginës tuaj pasi keni lindur foshnjën

Vagina mund të tolerojë gjithçka. Ajo është një gjë e vogël elastike por ndryshimet që ndodhin pas lindjes nuk janë të përhershme apo të dhimbshme siç mund të mendoni.

Në fillim do të ketë dhimbje të dukshme. Do të ndjeheni në siklet në ditët, javët dhe ndoshta edhe muajt pas lindjes. Një pjesë e dhimbjes mund të vijë nga lotimi që shfaqet kur fëmija del, transmeton Gazeta Shneta.

Dr. Victoria Lynn Handa, profesor i gjinekologjisë thotë se nuk ka pasur shumë studime nëse vagina juaj do të jetë më e gjerë pas lindjes sesa ishte më parë. Mrekullia e lindjes është një gjë e bukur dhe gratë nuk duhet të shqetësohen për idenë se vaginat e tyre do të jenë “më të lirshme” se më parë.

“Ajo që ndodh është e mahnitshme. Njerëzit dhe kafshët e tjera shërohen nga lindja shpejt dhe për dy ditë mitra dhe qafa e mitrës kthehen në gjendje normale. Është një mrekulli që trupi e njeriut mund ta bëjë këtë”, tha ajo.

Vagina juaj ka të ngjarë të zvogëlohet pas lindjes, ju mund të mos vini re disa ndryshime./