18:22 / E Mërkurë, 11 Korrik 2018

Agjërimi ndihmon njerëzit që vuajnë nga skleroza  

Agjërimi i vazhdueshëm mund të ofrojë shpresë për njerëzit që vuajnë nga skleroza e shumëfishtë pasi shkencëtarët besojnë s’mund të përmirësojë simptomat.

Një sprovë në njerëz ka filluar pasi eksperimenti në minj tregoi simptomat e tyre të përmirësuar kur ata ushqeheshin vetëm një herë në ditë.

Ekspertët shpresojnë se ndryshimi i dietës së njerëzve mund t’u lejojë atyre të manipulojnë sistemin imunitar,i cili është tepër aktiv dhe sulmon trupin në njerëz me sklerozë të shumëfishtë.

Inkurajimi i rezultateve nga një gjykim mbi një grup më të vogël njerëzish ka frymëzuar shkencëtarët që të vazhdojnë hulumtimin e terapisë, të cilët ata thonë se mund të përdoren përkrah drogës./Indeksonline/