21:55 / E Mërkurë, 25 Nëntor 2020 / A K

Ahmeti: Parkingjet publike qytetarët jorezidentë të Prishtinës do t’i paguajnë për minutë

Kryetari i komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka bërë të ditur se këtë javë përfundojnë trajnimet e 20 kontrollorëve të parë të Prishtina Parking, shkruan IndeksOnline.

Ahmeti tha se çdo parking publik do të jetë me pagesë. Mundësia është të paguhet me aplikacion, sms (edhe Vala edhe Ipko), biletë, dhe pajisje.

Ata që nuk janë rezidentë, sipas Ahmetit, e kanë 2h maksimumin dhe paguhet për minutë. Pra 7 minuta me nejt paguhen 7 minuta.

Postimi:

Këtë javë përfundojnë trajnimet e 20 kontrollorëve të parë të Prishtina Parking!

Javën tjetër fillojmë me dy rrugë për tu zgjeruar pastaj në krejt qytetin. Rrugët e para janë Fehmi Agani (kafet e vogla) dhe rreth Rexhep Lucit.

Mos harroni, çdo parking publik do të jetë me pagesë. Mundësia është të paguhet me aplikacion, sms (edhe Vala edhe Ipko), biletë, dhe pajisje. Ata që nuk janë rezidentë e kanë 2h maksimumin dhe paguhet për minutë. Pra 7 minuta me nejt paguhen 7 minuta. Rezidentët kanë përparësi dhe mund të qëndrojnë 24h dhe lund tl kenë pagesë mujore. Vetura e parë për familje është lirë e pastaj për çdo veturë tjetër shtrenjtohet.

Mospagesa rezulton në bllokim të veturës dhe dënim 25 euro. Marrjabme marimangë është kosto shtesë. Do të lirohen shumë vendparkingje. Përmes aplikacionit mund ta dini në çdo kohë ku ka parkingje të lira.