07:18 / E Mërkurë, 22 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Akti seksual: Si e shohin femrat dhe si meshkujt?

Është e vërtetuar shkencëtarisht se meshkujt dhe femrat nuk kanë të njejtin tru, kjo nuk nënkupton se dikush është më i mençur apo më i trashë, më i mirë apo më i keq- thjeshtë nënkupton se janë të ndryshëm. Në të shumtën e rasteve, gjithashtu është vërtetuar se meshkujt dhe femrat nuk sillen, ndjejnë, mendojnë dhe reagojnë në të njejtën mënyrë. Andaj edhe aktin seksual meshkujt dhe femrat e përjetojnë ndryshe nga njëri-tjetri.

Stimulimi vizual

Stimulimi vizual është shumë i rëndësishëm për meshkujt pasiqë ashtu ata ndezin epshin. Ata koncentrohen posaqërisht në disa pjesë të trupit, ato të cilat u interesojnë më tepër. Femrat në anën tjetër, edhe ato stimulohen vizualisht mirëpo duhet që kjo të kombinohet me kontekstin dhe gjithçka tjetër ku ndodhen. Femrat i stimulojnë gjestet, fjalët dhe ambientet romantike, dëshirojnë të puthen, përqafohen, preken, ndërsa meshkujt seksin e shohin vetëm si orgazëm. Gjegjësisht, meshkujt janë të fokusuar vetëm në përfundimin e aktit – përfundimit të lumtur me orgazëm.

Konteksti seksual

Është interesante se femrat rrallëherë mund të eksitohen vërtetë vetëm me një shikim ndaj mashkullit lakuriq apo gjenitaleve të tij, mirëpo mund të eksitohen nga fotot e mashkullit në ndonjë pozë seksuale pasiqë atë foto e ndërlidhin me ndonjë tregim që e kanë në kokë. D.t.th e shikojnë kontekstin e plotë të një fotografie ndërsa meshkujt në anën tjetër dëshirojnë kuadro të mëdha të pjesëve të trupit femëror, posaqërisht gjenitalet.

Seksi dhe bërja dashuri

Femrat nuk e përjetojnë seksin si një numërim mbrapsht derisa të arrihet orgazma, apo si një test apo detyrë, e përjetojnë si një kombinim i ndjenjave, imagjinatës dhe reagimeve emocionale që në fund sjellin edhe kënaqësi fizike. Truri mashkullor seksin e percepton si një rrugë njëkahëshe e cila nuk ka kthim mbrapa. Për femrat paraloja, puthjet dhe prekjet janë kënaqësi që i bën të presin me padurim se çfarë vjen pas, andaj në ato momente kënaqen sikur të përjetojnë orgazëm, i cili është shpërblim në vete. Truri femëror është një vend i organizuar në të cilin prioritet ka lidhja ndërsa tek meshkujt seksi nuk është direkt i lidhur për ndjenjat pasiqë ato vinë në plan të dytë, tek femrat gjithçka ndodh në kokat e tyre. Me një fjalë, meshkujt duan seks ndërsa femrat duan të bëjnë dashuri.