14:40 / E Shtunë, 14 Prill 2018

Andriod po A�alon me besueshmA�rinA�, nuk po arrin tA� pA�rmirA�sohet

NjA� studim dyvjeA�ar A�pA�r sigurinA� nA� Android ka zbuluar njA� hendek midis softuerA�ve qA� kompania Android pretendon tA� jenA� pajisjet e tyre. Prodhuesi i telefonit tuaj mund tA� gA�njejnA� pA�r sigurinA� qA� ka pajisja juaj Android dhe pothuajse tA� gjitha kA�to programe e bA�jnA� kA�tA�.

Duke pasur parasysh lajmin qA� doli dhe gjykimet nga kongresi pA�r themeluesin e Facebook, Mark Zuckenber njA� gjA� e tillA� mund tA� jet A�e njA� rA�ndA�sie mA� tA� vogA�l. Por ajo qA� duhet tA� theksohet A�shtA� te ajo qA� lidhet me besimin sikur te Facebook.

Facebook A�shtA� kompania mA� e madhe e teknologjisA� amerikane dhe mA� pak e besuar dhe Android mund tA� jetA� ekuivalent me kA�tA� rast, pA�rdoret nga 2 miliardA� njerA�s nA� botA�.

Ndryshe nga Andorid dhe mos veprimi i saj, ISO nga Apple gjithmonA� ka zA�nA� mA� shumA� besim te njA�rA�zit. TA� paktA�n ndryshe nga Google, Apple nuk i bA�nA� parat e sa duke ndjekur sjelljen e perdoruesA�ve tA� taj.

Duke pasur njA� Iphone ju jeni mA� tA� sigurt sesa me njA� pajisje Androit, siA� A�shtA� dyshuar edhe sot se disa nga buletinA�t dhe njoftimet e sigurisA� nuk janA� tA� vA�rteta.

Android A�shtA� perceptuar si mA� pak i besueshA�m nA� pjesA�n mA� tA� madhe, pA�r shkak tA�A� keqinterpretimeve tA� sigurisA�, si janA� kA�to qA� po u sjellim mA� poshtA�:

PA�rditA�simet e versionit janA� tA� ngadalta

Andriod mbetet e paprekshme, fal pA�lqimit tA� Google

Zhvillimi i pajisjeve Android A�shtA� kaotik dhe jo i besueshA�m