23:32 / E Premte, 05 Qershor 2020

Angelina Jolie dhuron shumën e madhe kundër racizmit

Vdekja e George Floyd ka ngjallur një valë indinjate në Shtetet e Bashkuara dhe në mbarë botën nën parullat: “Jeta e njerëzve me ngjyrë ka rëndësi” dhe “Unë nuk mund të marr frymë”. 

Duke protestuar në rrugë, duke komentuar në rrjetet sociale, duke folur për të me familjen dhe miqtë, duke i bërë publike akuzat dhe të flasësh në media nëse je një person i njohur, madje edhe duke bërë dhurime për organizatat që luftojnë kundër diskriminimit racor … Kjo është pikërisht ajo që ka bërë Angelina Jolie, një nga yjet e shkëlqyera të Hollivudit gjithmonë të përkushtuar për të gjitha llojet e kauzave shoqërore, transmeton Indeksonline.

Angelina, e cila këtë 4 qershor, mbushi 45 vjet, ka bërë një donacion prej 200,000 dollarë në Fondi i Mbrojtjes Ligjore të NAAC, Shoqata Kombëtare e Përparimit të Njerëzve me Ngjyrë, një organizatë që lufton për barazi racore dhe drejtësi sociale.

Aktorja, përveç kësaj ka bërë një deklaratë mbështetëse për të luftuar diskriminimin racor dhe mbrojtjen e së njëjtës gjë që e bëjnë organizatat në një deklaratë për shtyp dërguar në programin e Entertainment Tonight nga CBS në të cilën, ndër të tjera, thotë: Të drejtat nuk i përkasin asnjë grupi t’i japë një tjetri. Diskriminimi dhe pandëshkueshmëria nuk tolerohen, shpjegohen ose arsyetohen. Shpresoj që të mund të bashkohemi si amerikanë për të adresuar gabimet e thella strukturore në shoqërinë tonë.

Angelina nuk ka qenë ylli i vetëm në SHBA i cili ka vendosur të japë një kontribut financiar dhe të ndajë një pjesë të parave në luftën kundër racizmit. Blake Lively dhe Ryan Reynolds i kanë dhuruar të njëjtës organizatë si Angelina, 200,000 dollarë të tjerë, ashtu si reperi Drake dhe modeli Gigi Hadid të cilët kanë dhuruar 100,000 dollarë secili./Indeksonline/

Mos i humb